Het hybride verwarmingssysteem van Duitse fabrikant Solvis werd door een internationale vakjury van onafhankelijke experts bekroond met maar liefst 4 Plus X Awards 2021: voor gebruiksgemak, kwaliteit, functionaliteit en ecologie.

PLUS-X-jury.png

De Plus X prijzen worden toegekend door een internationale vakjury van onafhankelijke experts.

Wat zijn de Plus X Awards?

PLUS X is wereldwijd de belangrijkste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. De prijzen worden elk jaar toegekend door een internationale vakjury van onafhankelijke experts en journalisten. De winnaars zijn producenten van toekomstgerichte ontwerpen die het leven van de consument prettiger maken. De bekroonde ontwerpen moeten ook ecologisch verantwoord zijn en bestaan uit hoogwaardige materialen met een lange levensduur. Dit jaar namen er meer dan 750 merken deel uit bijna 80 verschillende sectoren.

Velen hebben talent. Maar om echt aan de top te komen, is er meer nodig. Namelijk een perfect idee voor een grote stap vooruit. Bij de ontwikkeling van de SolvisMax volgden we een eenvoudige leidraad: Onze woonruimtes worden niet met olie of gas verwarmd – maar met water.

Waarom bekroond voor gebruiksgemak?

Duitse verwarmingsproducent Solvis viel in de prijzen met zijn hybride verwarmingssysteem, bestaande uit een warmtepomp (SolvisLea) in combinatie met een hybride verwarmingsketel (SolvisBen of SolvisMax). Die verwarmingsketel op gas of stadsverwarming kan probleemloos samenwerken met verschillende soorten energie: zonne-energie, een pelletkachel, een warmtepomp of een brandstofcel. De awards gingen specifiek naar het verwarmingssysteem in combinatie met een warmtepomp.

SolvisLea-met-SolvisMax.jpg

De award ging naar het hybride verwarmingssysteem - een warmtepomp met een slimme verwarmingsketel.

Plus-X-award-Solvis

In welke categorieën heeft Solvis gewonnen?

Het verwarmingssysteem van Solvis werd in de categorie Sanitair en Klimaatregeling opgenomen in de Hall of Fame 2021 en bekroond met 4 kwaliteitszegels: gebruiksgemak, functionaliteit; kwaliteit en ecologie.

Waarom bekroond voor gebruiksgemak?

De verwarming kan eenvoudig vanop afstand bediend worden met een online app op de smartphone of computer (SolvisPortal). Zo geniet de gebruiker van absolute transparantie in het verbruik en kan de verwarmingsinstallateur op afstand bijstand bieden.

SolvisPortal.jpg

De verwarming kan eenvoudig op afstand bediend worden.

Waarom bekroonde functionaliteit?

Het systeem is niet gebonden aan één soort energie, maar kan verschillende componenten zoals een cv-ketel, warmtepomp en zonnecollectoren met elkaar doen samenwerken. De slimme regeling zorgt ervoor dat altijd de meest voordelige energie eerst gebruikt wordt en dat de gebruiker nooit zonder warmte valt. De eigenaar van het systeem kan altijd van energiebron veranderen en geniet zo dus van de hoogst mogelijke energieonafhankelijkheid.

SolvisBen

Het systeem is niet gebonden aan één soort energie.

Waarom bekroonde kwaliteit?

De producten van Solvis zijn 'Made in Germany' - vervaardigd met de meest hoogwaardige materialen. Ze hebben een levensduur die generaties kan overschrijden. Dat vertaalt zich dan ook in interessante garantievoorwaarden voor de gebruiker.

Waarom bekroonde ecologie?

De verwarming is erop gericht om zo veel mogelijk gebruik te kunnen maken van hernieuwbare energie zoals die van warmtepompen of zonnethermie. Tegelijk zorgt een ingebouwde back-up in de vorm van een brander en buffervat ervoor dat je nooit zonder warmte valt. Het systeem stelt gebruikers in staat om zonder verlies van comfort geleidelijk de overstap te maken naar hernieuwbare energie.