SolvisLino 4 – vriend van de natuur

Een milieuvriendelijke, hernieuwbare bron - en natuurlijk vol energie: dat zijn houtpellets. U wilt de verantwoordelijkheid nemen voor een beter milieu? Wij van SOLVIS willen dat ook. Daarom hebben we vertrouwen in de kracht van de natuur. Het resultaat is de pelletketel SolvisLino 4.

Solvis Ben

Klein van stuk, maar met grote impact: Houtkorrels vol energie. Als u gaat verwarmen met pellets, beschermt u uw portemonnee. En het milieu. Omdat houtpellets CO2-neutraal zijn: De bossen nemen bij het groeien van de bomen net zoveel CO2 op uit de atmosfeer als er bij verbranding weer vrijkomt.

Duurzaamheid

Hout is een natuurlijke, hernieuwbare grondstof. West Europa is een dicht beboste gebied. Duurzaam bosbeheer zorgt ervoor dat het bosgebied van jaar tot jaar toeneemt. En dat het aanbod van hout als grondstof voor de pellets in de lange termijn voldoende is.

Brandstof van grote waarde

Houtpellets zijn gemaakt van 100 procent natuurlijk gerecycled hout, zoals zaagsel van de productie uit de meubelindustrie. Ze worden geperst onder hoge druk. Het natuurlijke hars ‘lignine’ is het enige bindmiddel. De verbrandingswaarde van pellets: zeer hoog.

Kortom, pellets verwarmen goed, zijn milieuvriendelijk en goedkoop. Nu is alleen nog nodig een volautomatische pelletketel - de SolvisLino 4. In combinatie met een SolvisMax de complete energieverzorging voor warmte en warm water.

Download de SolvisLino 4 brochure

Terug naar home